10 „зелени“ професии, които може да практикувате

Искате да спасите планетата и да печелите прехраната си, докато го правите? Може би е време да обмислим промяна в кариерата на някоя от тези работни места. Тук има нещо за всеки интерес, набор от умения и образование. Най-хубавото е, че много от тези зелени работни места плащат доста добре – някои над шест цифри.

Главен директор по устойчиво развитие

Сравнително нова позиция, главните ръководители по устойчивост служат като корпоративни шампиони в усилията на компаниите за опазване на околната среда. Компаниите наблюдават въздействието, което оказват върху околната среда и обществото. Назначаването на ОГО отразява основната необходимост на компаниите не само да наблюдават, но и да подобряват работата си.

Годишна средна заплата: 100 000 долара +
Професионална перспектива 2016-2026 (за топ мениджъри): 8 процента
Образование за начално ниво: бакалавърска степен


Акредитиран за LEED специалист по дизайн

LEED, което означава лидерство в енергийния и екологичния дизайн, е златният стандарт за екологично инженерство и строителство. Архитекти, инженери, дизайнери и други професионалисти могат да се явят на професионалните изпити LEED и да получат сертификат.

Годишна средна заплата: 50 000 – 120 000 долара, в зависимост от длъжността
Професионална перспектива 2016-2026 (за архитекти): 4 процента
Образование за начално ниво (за архитекти): бакалавърска степен


Адвокат по околната среда

Адвокатите по околната среда съветват клиентите по въпроси, свързани с качеството на въздуха и водата, опасните отпадъци, устойчивостта и други. Environmentalscience.org прогнозира, че тази професия ще продължи да нараства, тъй като изменението на климата се отразява на земята.

Годишна средна заплата (за адвокат) : 119 250 долара
Професионална перспектива 2016-2026 (за адвокат): 8 процента
Образование на начално ниво: докторска или магистърска степен


Геолог

Някои държави изискват лиценз за тази работа, което включва проучване на земния състав, история и природни ресурси. Геолозите могат да работят с учени по околната среда и да вършат работата си както на закрито (в офиси и лаборатории), така и навън (на място). Обикновено в тази работа се изисква пътуване, което може да отведе работниците както в горещ, така и в студен климат.

Годишна средна заплата: 89 850 долара
Професионална перспектива 2016-2026: 15 процента
Образование за начално ниво: бакалавърска степен

Инженер по околната среда

Инженерите по околната среда съветват правителствата и частните компании за най-добрите начини за намаляване до минимум на въздействието върху околната среда на техните проекти. Те могат да работят върху програми за рециклиране, политика за обществено здраве или планове за намаляване на замърсяването на въздуха и водата.

Годишна средна заплата: 86 800 долара
Професионална перспектива 2016-2026: 8 процента
Образование за начално ниво: бакалавърска степен


Хидролог

Хидролозите изучават наличността и качеството на водата, събират данни и ги използват за формулиране на планове за подобряване на ресурсите. Те могат да работят за правителствени агенции или частни компании и са склонни да разделят времето си между офиса и полето – което за хидролог може да означава да е в езера, реки и потоци.

Годишна средна заплата: 79 990 долара
Професионална перспектива 2016-2026: 10 процента
Образование за начално ниво: бакалавърска степен


Учен по околната среда

Учените по околна среда работят за правителствени агенции, консултантски фирми или други частни компании, като използват знанията си за природни науки, за да информират политика, която защитава хората, животните и околната среда. Подобно на много кариери в науката, и тази изисква работниците да разделят времето си между офиса и областта, в която работят.

Годишна средна заплата: 69 400 долара
Професионална перспектива 2016-2026: 11 процента
Образование за начално ниво: бакалавърска степен


Градски фермер

Обичате да отглеждате собствена храна, но не можете да си представите, че оставяте живота в града (или поне градския живот) след себе си? Комбинирайте страстите си с тази мечтана зелена работа. Градските земеделски стопани използват (или създават) зелена площ в свободни парцели, задворки, дори покриви. Статистически данни за градските фермери е трудно да се постигне, но анекдотични данни сочат, че това занимание става все по-популярно. През последните години някои разработки на апартаменти дори наемат свой собствен градски фермер като теглене за потенциални купувачи.

Годишна средна заплата (за земеделски производител): 69 620 долара
Професионална перспектива 2016-2026 (за земеделски производител): -1% (но градските земеделски стопани вероятно растат)
Образование за начално ниво: диплома за гимназия или еквивалент


Учен природозащитник

Учените събират и анализират данни, за да помогнат за управлението на паркове и гори и опазването на околната среда. Те работят с правителства и собственици на земи за подобряване на използването на земята, без да влияят негативно на почвата и водата.

Годишна средна заплата: 60 ​​970 долара
Професионална перспектива 2016-2026: 6 процента
Образование за начално ниво: бакалавърска степен


Градски планировчик

Две трети от градоустройствените и регионалните планиращи работници са работили за местното самоуправление през 2014 г. според Бюрото по трудова статистика. Градските планиращи програми обикновено планират програми за използване на земята, за да помогнат за създаването и разширяването на общности. Това е важна роля, особено в градовете, които имат висок прираст на населението.

Годишна средна заплата: 54 113 долара
Професионална перспектива 2014-2024: 6 процента
Образование на входно ниво: магистърска степен

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *