Причини, поради които електронните книги са по-добри от печатните

Обичам да чета електронни книги, защото мога да ги изтегля за няколко минути, те са по-преносими от физическите книги и не е нужно да отивам в магазина, за да ги купя или да чакам да бъдат доставени.

Електронните книги обикновено са по-евтини от техните хартиените им колеги. Има обаче и изключения. Тъй като електронните книги се доставят в цифров формат, много читатели приемат, че електронните книги трябва да струват по-малко от техните колеги за печат. Според някои издатели печатането на книга представлява едва около 10% от нейната цена. Елиминирайки тази стъпка, цената на една книга би спаднала само около 2,70 долара, с което средната цена на книгата е спаднала от около 27 до 24,3 долара. Дори и без разходите за печат, това не е значителна икономия.

Повечето електронни книги варират в цената от $ 9,99 до 99 цента, а много класически книги са безплатни онлайн –  Въпреки това, когато стигнете до долара и цента, наистина няма голяма разлика, особено ако имате предвид книги от по-големите издателства.

Издателите, които предлагат електронни книги, все още трябва да плащат за разходи и служители, включително редактори. Една книга може да има множество редактори, включително редактори на съдържание, редактори на граматики, редактори на линии, редактори на знаци и окончателни редактори. Тъй като добра корица може да привлече читател, който да изследва дадена книга, е необходим добър графичен дизайн, което увеличава общите разходи за публикуване. Подобно на печатни книги, също така има маркетинг за създаване на реклами за списания, плакати и реклами за онлайн пазари.

Електронните книги  често се предлагат в продажба за едва $ 1 до $ 4 и дори мога да получа достъп до много от тях безплатно чрез моята библиотека.

Не винаги съм обичал електронните книги – всъщност мислех, че са ужасни, но когато преди около шест години започнах да преглеждам електронните четци, открих, че всъщност обичам електронните книги.

Още от дете, стаята ми беше пълна с рафтове пълни с книги с меки корици и твърди корици. Водех дневник, за да си спомня всички книги, които бях прочел. Презирах хората, които огъваха ъглите на страниците, вместо да използвам отметка, не можех да си представя да маркирам книга с химикалка или маркера, мразех, когато шипове на книги се напукват или кориците се огъват.

Когато на сцената се появиха електронни книги, реших, че са смешни. Защо бих искал да чета на цифрово устройство, когато мога да държа прекрасна физическа книга, когато мога да помириша страниците и да имам задоволството да прелиствам истински страници? Накратко бях фанатик на книги.

Всичко започна, когато (случайно) станах технически репортер и започнах да преглеждам електронни четци. Отначало не ми хареса да ги тествам и с нетърпение очаквах да се върна към моите меки корици, но след това започнах да пътувам много по работа и нещо щракна: Електронните книги са добри!


Електронна книга срещу хартиена книга: Защо електронните книги са по-добри?

* Те са много по-преносими от физическите книги, така че можете да носите десетки, ако не стотици или хиляди от тях, на устройство, което тежи по-малко от половин килограм.
* Можете да ги изтеглите за няколко минути, така че не е нужно да чакате доставката им, ако сте ги поръчали онлайн.
* Не е нужно да ходите в магазина, за да ги купите.
* Те никога не са на склад, защото това са цифрови файлове.
* Можете да получите много електронни книги безплатно от Project Gutenberg, Amazon и местната библиотека.
* Електронните книги често влизат в продажба, така че можете да получите бестселъри за $ 1 до $ 5.
* Те се предлагат със забавни функции като споделяне на подчертани цитати в социалните медии, търсене на думи в речника, докато четете, цифрови отметки и много други.


Да не забравяме, че един пътуващ човек винаги цени всяко място, което може да спести. С електронната книга със сигурност ще спестите много и едновременно ще има какво да четете през цялото си пътуване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *