Най-добрите 10 световни авиокомпании за 2019 г.

Най-добрите 10 световни авиокомпании за 2019 г. гласувани от пътешественици по целия свят. Прегледайте топ 10 класации на авиокомпании 2019.
Резултатите бяха обявени на световните награди на авиокомпаниите, проведени на 18 юни 2019 г. в Musée de l’Air et de l’Espace du Bourget на изложението в Париж. Ръководителите на авиокомпаниите и топ ръководството на авиокомпаниите от целия свят присъстваха на събитието, за да получат своите награди за 2019 г.

 1. Qatar Airways

За сравнително кратко време Qatar Airways нарасна до над 140 дестинации по целия свят, предлагайки високо ниво на обслужване, което помогна за спечелената наградата  да стане най-добрата авиокомпания в света. Мрежата на Qatar Airways обхваща дестинации за бизнес и развлечения в Европа, Близкия Изток, Африка, Азиатско-Тихоокеанския регион, Северна и Южна Америка.

2. Сингапурски авиолинии

Singapore Airlines е една от най-уважаваните компании за пътуване по целия свят. Сингапурското момиче е един от най-младите флоти в света до дестинации, обхващащи мрежа, разположена на шест континента, международно разпознаваема икона, осигуряваща високите стандарти за грижа и обслужване, които клиентите очакват от Singapore Airlines.

3. ANA All Nippon Airways

ANA All Nippon Airways е най-голямата авиокомпания в Япония. Основана през 1952 г., ANA лети до около 80 международни маршрута и над 110 вътрешни маршрути. ANA е член на Star Alliance от 1999 г. В неговата програма за чести полети, ANA Mileage Club, има повече от 29 милиона членове. ANA беше стартиращият клиент и е най-големият оператор на Boeing 787.

4. Cathay Pacific Airways

Базираната в Хонконг Cathay Pacific Group предлага редовни пътнически и товарни услуги за над 200 дестинации в Азия, Северна Америка, Австралия, Европа и Африка, използвайки флот от близо 200 самолета. Cathay Pacific е член-основател на глобалния алианс oneworld, а Cathay Dragon е присъединен член.

5. Емирства

Основана през 1985 г. и излитаща от Дубай само с два самолета, сега Emirates разполага с флот от над 230 самолета и понастоящем лети до над 140 дестинации в повече от 80 страни по света. Мрежата на Emirates се разширява постоянно, като над 1500 полета заминават Дубай всяка седмица на път към дестинации на шест континента.

6. EVA Air

EVA Air е създадена през 1989 г. и е член на Star Alliance. EVA обслужва глобална мрежа, която свързва Азия и континентален Китай с Европа, Северна Америка и Океания и свързва повече от 60 основни бизнес и туристически дестинации. EVA работи от техния център на международното летище Таоюан в Тайван.

7. Hainan Airlines

Hainan Airlines е основана през януари 1993 г. в провинция Хайнан. В края на юни 2018 г. Hainan Airlines и неговите холдингови дъщерни дружества разполагат с над 400 самолета в експлоатация и 24 бази / браншови компании. Мрежата на Hainan Airlines обхваща Китай, множество точки в Азия и се простира до Европа, Северна Америка и Южен Тихи океан.

8. Qantas Airways

Основана през 1920 г., Qantas е флага на Австралия и член-основател на алианса на авиокомпаниите Oneworld. Qantas е най-голямата вътрешна и международна авиокомпания в Австралия.

9. Lufthansa

Lufthansa е най-голямата авиокомпания в Германия и един от петимата основатели на Star Alliance. Основният център на Lufthansa е летище Франкфурт, като летището в Мюнхен е вторичен център на авиокомпаниите.

10. Thai Airways

Thai Airways е флаг авиокомпанията на Тайланд, създадена през 1988 г. Thai Airways е член-основател на Star Alliance. Включително дъщерните си дружества, Thai Airways лети до 84 дестинации в 37 държави, използвайки флот от над 90 самолета. Слоганът на компанията „Гладко като коприна“ е ключов знаменател на марката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *