Защо да предпочетем хотел пред Airbnb

Airbnb е основана, за да позволи на собствениците на жилища и наемателите да печелят допълнителни пари, като наемат стая или цял апартамент, когато са далеч. 

 В идеалния случай туристите биха могли да намерят място за нощувка за половината от цената на евтин хотел. Изглежда добра идея, но подобно на много технологични приложения, онлайн платформата за отдаване под наем има нежелани негативни последици. 


В тази статия, ще ви споделим 5 причини, поради които бихме избрали хотел пред Airbnb. 

 

  1. Хотелите са с  по-лесно настаняване

За да влезете в хотел, просто влизате във фоайето по всяко време на деня или нощта. 

 Открихме, че влизането в Airbnb е по-скоро като търсене на съкровища. Вероятно няма да знаете адреса до няколко дни преди престоя си. И ще трябва да бъдете в подробна комуникация с домакина на стаята, за да разберете променливите на вашата регистрация, което може да доведе до указания, които включват заключващи кутии с ключа и комбинации. 

  Това е последното нещо, с което искате да се занимавате, когато сте изтощени. 

 


  1. При хотела, това, което виждате, е това, което получавате

С Airbnb снимките за една стая могат да изглеждат страхотно онлайн, но да изглеждат напълно различни на живо. Мястото може да не е същото или кварталът да е кошмар. 

 Последният ми престой в Airbnb, в малък апартамент в Чикаго, беше обявен за удобен за работа, но нямаше бюро и единствената маса беше отвън, на балкона. Кухнята беше толкова тясна, че вратата на хладилника не можеше напълно да се отвори. Мебелите изглеждаха така, сякаш са дошли от боклука. А климатикът звучеше като товарен влак. Всеки хотел – би бил по-добър. 

 


 

  1. Хотелите няма да ви откажат с кратко предизвестие

Airbnb санкционира домакините, които отменят резервациите, но ако това се случи  може да ви съсипе ваканцията. Един пътешественик съобщи на „Потребителски дела“, че е останал в Шинджуку, Япония, когато неговият домакин се отказа без предизвестие и историята му е само една от многото. 

 Освен това правилата за отказ на платформата за гостите не са особено гъвкави. Ето защо предпочитам хотел: хотелът няма да се откаже от мен и мога да променя резервацията си в кратък срок. 

 


  

  1. Хотелите имат портиер / рецепционист

Ако имате проблем с настаняването в хотел, обикновено някой бързо ще дойде в стаята ви и дори ще промени стаята ви, ако проблемът не може да бъде отстранен. 

  В Airbnb сте на волята на своя домакин, който може или не може да реагира. По време на последния ми престой в Airbnb, лампите в апартамента бяха счупени, а душът не се източваше. Казах на домакина, който ми благодари за това, че го уведомях, но не направи нищо, за да разреши проблемите през седмицата, в която бях отседнала там. 

  


 

  1. Хотелите не са непременно по-скъпи от Airbnb

Както Quartz съобщи, редица градове по света премахват предимството на разходите на Airbnbs, като начисляват същите данъци за обитаване на Airbnb, каквито правят за хотели. След като добавите таксата за обслужване на гости на Airbnb (която може да бъде до 20%), предимството на разходите над хотелска е много вероятно да изчезне.  

Например, последните няколко пъти, когато търсех място за нощуване, Airbnb изглеждаше по-евтино от хотел, докато стигна до края. Като добавим данъци и такси за почистване, престой в Airbnb струва приблизително същото като хотела, за който съм избрал, но без удобствата на хотела. 


Помислите си хубаво, къде ще се настаните през следващото си пътуване и не забравяйте, че колкото по лесно и бързо се случва, толкова по-добре за вас! Винаги поставяйте собствения си комфорт на първо място.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *