Безопасно ли е да пътувате отново ?

Безопасно ли е да пътувате отново? Как да резервирате полети безопасно за бъдещето във времето на коронавирус ?Мисля, че всички можем да се съгласим, че когато това време на карантина приключи, всички ние заслужаваме ваканция. И тъй като полетите са толкова ниски  в момента, може да е изкушаващо да започнете да резервирате и планирате пътуване, докато си почивате у дома и превъртате Pinterest за идеи за пътуване. Но колко скоро е твърде скоро за пътуване? Безопасно ли е да пътувате в момента? Къде можем да пътуваме в момента? И кога ще бъде безопасно да пътувате навсякъде отново след тази пандемия от коронавирус ? Това са въпросите, от които се интересуват много от вас,  така че реших, да се опитам да помогна с тази  публикация.


Ето моите съвети за пътуване, които трябва да имате предвид, докато резервирате всяко пътуване за по-късно това лято, по-късно тази година и дори за 2021 г.:

1. В момента вътрешните пътувания са позволени. Що се отнася до международните пътувания, в зависимост от местоположението, бих препоръчала да резервирате пътуване само за август и нататък, като знаете, че дори това може да е дългосрочно – така че не забравяйте да резервирате само места, където могат да ви се възстанови дадената сума.


2. Резервирайте само с надеждни авиокомпании, които имат големи правила за промяна и отмяна. Не резервирайте НИЩО невъзстановими средства. За авиокомпаниите се придържайте към големите авиокомпании, които знаете, а не към произволна авиокомпания, за която никога не сте чували. Ако тази авиокомпания падне, няма да получите парите си.


3. Харесвам да използвам Booking за резервации в хотел, тъй като винаги имат правила за анулиране на пълни възстановявания. Друг вариант е AirBnb, където пък от една страна може би  е една идея по-чисто от хотелските стаи. Изборът е ваш – просто не забравяйте да погледните условията и плащането.


4. Помислете за дестинацията, до която пътувате и какъв е техният статус с CDC. Ето картата на риска на CDC с известия за пътуване за всяка дестинация. Аз лично няма да резервирам пътуване до която и да е точка свързана с COVID през 2020 г.


5. Ако резервирате по-голямо пътуване като меден месец, вземете застраховка за пътуване. 


6. Като цяло, останете гъвкави. Този вирус и глобално въздействие е безпрецедентен и засяга абсолютно всички, така че дръжте плановете си гъвкави и обмислете алтернативи. Имайте план Б.


7. Вземете добра маска за пътуване за лице. ИЗИСКВАНИ са за летене – и не виждам това да се промени скоро. Така че независимо дали планирате пътуване в бъдеще или трябва да летите някъде това лято, може би ще искате да пътувате с шикозна маска за лице.
Ето и някои въпроси и отговори, които може би ви интересуват :

Въпрос: Има ли място в чужбина, което да е безопасно за пътуване в момента?

О: Не. Коронавирусът се е разпространил в повече от 100 страни и на всеки континент, с изключение на Антарктида. Трябва да останете вкъщи и да планирате бъдещи пътувания, но не и да пътувате в момента.

В: Какви мерки можем да предприемем, за да пътуваме по-безопасно, когато можем да пътуваме отново?

О: Подгответе се.  От една страна, прочетете как да дезинфекцирате хотелска стая, когато се регистрирате. Тези лесни стъпки за почистване на хотелска стая и неща, които трябва да знаете, когато пътувате, ще ви помогнат да бъдете сигурни и дезинфекцирани при следващото си пътуване – винаги, когато това е необходимо.

Въпрос: Къде могат да отидем някои местни дестинации за пътуване в България ?

О: Лично на мен най-много ми липсваха планината и морето. Мисля да съчетая и двете, но пътуванията тук за позволени навсякъде засега. Помислете си за място, което ви носи удоволствие и не е толкова тривиално. Така де, все пак вирусът още е тук и може би е желателно за момента да изягваме масовите мероприятия и места :).


 

Къде ще е първото ви пътуване, когато всичко приключи ?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *