Писмо N 58 от Ивета Костадинова

Антония, Антония, Антония! Твоята красота започва от пъстрото ти име, минава през бляскавите ти очи и огромната, чаровна усмивка, през втъкнатия в косата ти трибагреник и завършва… зная ли къде.. някъде в теб, някъде около теб, някъде из Природата, някъде из хората, които правиш щастливи и мотивираш. 
Никога няма да забравя първия път, когато се видяхме и запознахме – разтуптя ми сърцето, такъв спортист човек рядко има честта да срещне. Ококориха ми се очите и се опитах да не изглеждам твърде екзалтирана, но май че не успях –радвам ти се от толкова време, знаеш ли! Винаги съм се възхищавала най – вече от някак си детското ти и безгрижно излъчване, прилежно смесено с последователност, женственост и абсолютна непреклонност спрямо целите ти. Жена, Майка, Човек, Спортист.
Съвсем скоро ти тръгваш по финалната права, последните 600 км на сегашното ти и най-дълго предизвикателство в спортната кариера. Пътечката по Пътят. Ти можеш, зная. Аз се гордея с теб и се моля да си здрава. Ти си жена със стратегия и страхотен екип. Като спортист, който оценя планирането в детайли и бъхтенето до припадък, аз зная, че ти си това, което трябва да бъдеш, за да успееш. Без да задълбавам – чудих се, но не съм сигурна как мога да те мотивирам аз ,като прохождаща в спорта, но ще се радвам да те разсмея с малко фрийстайл рими:
Път пътечката подава. Някой нещо ще пробяга.
Маратонките затяга…. свитичко, сърцето шава.
Тръгва от Балкански връх… да видим кой ще стигне пръв.
И ще гони дълго, ден и нощ, морето… ще отправя поглед към Небето.
Ще се смее и ще плаче. Юнак ще бъде тя обаче!
Смелост, болка, обаяние, стават нейно упование –
с другари, верни, убедени, в странни дрехи пременени..
Млади, стари ще я поздравяват… и зад нея ще остават.
На добър час, мило момиче! Всички много те обичат!
Ще мислим с надежда за теб и твоята душа, и дано да бъде благосклонна Майка Стара Планина!
….И като топнеш морните крачка в морето, помни, че там си заради Сърцето!

Успех на теб и екипа ти! Моите адмирации и към Треньорката Наталия Величкова! Вие сте Пътят! Благодаря Ви, че Ви има!

#theroad600KE2017